Beleidsplan

25 jaar geleden zijn onze activiteiten begonnen met de levering van hulpgoederen in de dorpen Lunca Bradelui en Rastolita nabij Reghin.

In 2022 hebben we dit jubileum gevierd en geconstateerd dat de hulp in die dorpen vanwege de verbeterde situatie afgebouwd kan worden. In 2022 zijn zoals gebruikelijk enkele transporten geweest met kleding en andere hulpmiddelen. Kleding die over was werd in andere omliggende dorpen uitgezet.

In 2023 hebben we deze hulp uitgebreid naar het dorp Gheorghe Doja nabij Targu Mures. Hier is deze herfst een project gestart voor kinderen van 0-3 jaar met het down syndroom. Bovendien is door een storm is de opvang vernield zodat nieuwbouw noodzakelijk is.

Wat gaan we komende jaren doen?

In het noordoosten vlak bij Moldavie en Oekraine ligt het dorp Targu Neamt. Hier heeft de plaatselijke priester een soort Leger des Heils opgezet om onderdak, eten en een douche aan te bieden. Het gaat om mensen die door omstandigheden hun huis zijn kwijtgeraakt.

In dat dorp is ook een Centrul De Terapie Ocuoationala, een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke en/of geestelijke handicap.

Het Centrul De Recuperare ReabilitairebNeuropsihica is een instelling voor mensn met een verstandelijke beperking. Het wooncentrum biedt medische hulp, psychologische begeleiding en resocialisatie.

Het Centrul De Ingrijrire Si Asistenta Persoana Adulte is een verzorgings- en verpleeghuis voor ouderen.

De Fundatia Filantropica Omenia is een initiatiefgroep die mensen uit arme gezinnen dagelijks aan een warme maaltijd te helpen. ook kinderen kunnen hierdoor onder begeleiding huiswerk doen en warm eten krijgen.

Onze stichting ziet in dit dorp een nieuwe uitdaging om onze hulp daar te krijgen waar de nood het hoogst is. Het gaat hoofdzakelijk om het brengen van kleding en hulpgoederen die door onze stichting zijn ingezameld, gerepareerd en gesorteerd.

De besteding van onze middelen zit dus hoofdzakelijk in transportkosten om de hulpmiddelen op de plaats van bestemming te krijgen.

Voor onze inkomsten zijn we afhankelijk van een jaarlijkse oliebollenaktie- en giften van particulieren, kerken en bedrijven.